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Certain educators with professional, lead professional or senior professional teaching licenses may not need to complete additional coursework or equivalent continuing education credits to renew their educator licenses. An educator who meets the State Board of Education’s definition of consistently high-performing teacher is exempt from the requirement to complete any additional coursework for the renewal of a professional educator license for the next renewal cycle.
Teachers are asked to apply through the Assistant Superintendent’s Office by submitting the Verification Form for Consistently High Performing Teachers
Eligibility criteria
During the current licensure cycle, a consistently high-performing teacher has: 
1. Received the highest final summative rating on evaluations, as defined by Revised Code sections 3319.111 and 3319.112 where applicable, for at least four of the past five years; and
2. Met at least one of the following additional criteria for at least three of the past five years:
· Held a valid senior or lead professional educator license;
· Held a locally recognized teacher leadership role that enhances educational practices by providing professional learning experiences at a district, regional, state or higher education level;
· Served in a leadership role for a national or state professional academic education organization;
· Served on a state-level committee supporting education; or
· Received state or national educational recognition or award. 

